TEKİRDAĞ / SARAY - Şehit Nihat Kara Anadolu İmam Hatip Lisesi

ŞEHİT NİHAT KARA ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ TARİHÇESİ

İlk binamız 1964 yılında Cengiz Topel İlkokulu olarak açılmış, daha sonra öğrencilerinin yeni yapılan Mehmet Uygun İlköğretim okuluna nakledilmesiyle bir müddet boş kalmış, bilahare Saray Meslek Lisesine devredilen okul, 2012 yılında Saray da açılması planlanan İmam Hatip Ortaokulu için Meslek lisesi tarafından boşaltılarak İmam Hatip'e tahsis edilmiştir. Ancak uzun yıllar Cengiz Topel ilkokulu olarak hizmet vermesi sebebiyle okul Meslek lisesi zamanında da ve halen halk arasında "Eski Cengiz Topel İlkokulu "olarak bilinmektedir.

Saray Kaymakamlığının, Saray İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün, Saray Müftülüğünün ve yardımsever Saray halkımızın maddi ve manevi destekleriyle 2012 yazında esaslı bir tadilattan geçirilen okul binamız, Meslek Lisesinin (sıra –masa-pano vs gibi) Mustafa Elmas Arıcı Anadolu Lisesinin (akıllı tahta –projeksiyon vs. gibi) ders araç ve gereç katkılarıyla, ayrıca Saray Belediyesi, Çakıllı Belediyesi, İstanbul Esenyurt Belediyesi , Karayolları Saray Şantiyesinin bahçe düzenlemesine verdiği desteklerle kısa bir sürede hazırlanarak 2012-2013 döneminde 80 öğrenci, Üç Kadrolu Öğretmen ve halen göreve devam eden Kurucu Müdür Sunay YILMAZ ile Eğitim Öğretim hayatına başlamıştır.

Halkın teveccühü ile öğrenci sayısı iki katına çıkan okulumuz 2013-2014 yılında altı şubeyle eğitim öğretime devam etmiş, 2014-2015 yılında ikili eğitime geçmek zorunda kalan Saray İHO 2015-2016 yılında da ikili eğitime devam etmiştir.

2015-2016 da ki ilk mezunlarıyla Tekirdağ Fen Lisesi, Tekirdağ Anadolu Lisesi, Başakşehir proje Anadolu İmam Hatip Lisesine öğrenci göndermeyi başaran Saray İHO 2016-2017 yılında bulunduğu altı derslikli okulda onüç şube ile mescidi de kullanarak ikili öğretime bir dönem daha aynı yerde devam etmek zorunda kalmıştır.

2016 yılının Aralık ayında inşaatı tamamlanan ve 2016-2017 de eğitim öğretime yeni başlayan Saray Anadolu İmam Hatip Lisesi binasına taşınarak eğitime geçmiş ve halen aynı okulda 14 şube İmam Hatip Ortaokulu, 10 şube de Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak eğitim öğretime devam etmektedir.

Yayın: 08.05.2018 - Güncelleme: 13.03.2024 12:43 - Görüntülenme: 604